Ga naar de inhoud
Home » Een tekstschrijver voor je website, waarom zou je?

Een tekstschrijver voor je website, waarom zou je?

handen tekstschrijver op toetsenbord voor schrijven website

Je weet waar je voor staat, je weet wat je doet en wat je je klanten aanbiedt. Makkelijk zat dus, om je website te vullen met teksten. Waarom zou je een tekstschrijver voor je website inschakelen? Dat kan je prima zelf. Toch? Natuurlijk kan je dat. Sterker nog, jij weet als geen ander wat je wil vertellen. Toch komen de meeste ondernemers en bedrijven er vroeg of laat achter dat dat tekstschrijven best een vak apart is. Ze beginnen vol goede moed maar ontdekken dan dat ze geen idee hebben wat ze wel en niet op de website moeten zetten of hoe ze in woorden moeten vangen wat ze precies doen en waarom.

Maar waarom is dat? Ten eerste weet je zelf veel, zo niet alles van je werk. Het grote gevaar daarvan is dat je blijft hangen in het INFORMEREN van de bezoekers van je website, terwijl de functie van je website toch vooral is ze te OVERTUIGEN jouw diensten in te huren of jouw producten te kopen. Met andere woorden: je moet denken vanuit de bezoeker in plaats van vanuit dat wat jij doet of vanuit jezelf en dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Ten tweede is helaas niet elke tekst ook een goede tekst. Dan heb ik het niet alleen over fouten in spelling en grammatica, maar ook wat betreft structuur, stijl en woordgebruik (denk aan vakjargon) kan je de plank behoorlijk misslaan.

Tekstschrijver website

Als tekstschrijver kruip ik als het ware in jouw huid, maar ook in die van je doelgroep. Met een frisse blik kijk ik naar je bestaande websiteteksten en herschrijf ze zodat ze je doelgroep aanspreken. Ik maak je teksten lekker leesbaar, haal de moeilijke woorden eruit en zorg dat alle belangrijke informatie erin staat. Ook zorg ik ervoor dat de teksten niet te lang worden.

Daar heb ik niet alleen mijn computer en mijn toetsenbord voor nodig. JIJ bent minstens zo belangrijk. Jij weet namelijk als geen ander wat je doet, op welke manier je dat doet, met welke missie en waarom mensen daarvoor bij jou moeten zijn.

Om alle belangrijke informatie bij je los te weken gaan we in gesprek. Ik vraag je het hemd van het lijf over het waarom van je bedrijf, wat je precies aanbiedt, wie je ideale klant is, hoe je je doelgroep omschrijft, wat je ultieme droom is en ga zo maar door.

Je website vindbaar maken

Je kunt fantastische teksten op je website hebben staan, maar als geen mens je website bezoekt heb je er natuurlijk niks aan. Je wilt dat mensen bij jou uitkomen als ze zoeken op jouw dienst of product. Daarvoor moet je vindbaar en dus zichtbaar zijn. Vindbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle website.

Als tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Om je website vindbaar te maken kijk ik naar de beste zoektermen voor jouw website. Ik verplaats me in de bezoeker en selecteer de belangrijkste woorden of woordcombinaties waarop mensen zoeken als ze op zoek zijn naar jouw dienst of product. Die verwerk ik op een strategische manier in de websiteteksten zodat jouw website beter gevonden zal worden. Daarbij gaat leesbaarheid altijd boven strategie, want ik vind dat een tekst in de eerste plaats lekker weg moet lezen en duidelijk moet zijn.

Kan je mijn hulp wel gebruiken en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Twijfel je nog of heb je vragen? Ook dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *